Gusztáv

Triginta és Amadinda

2008.03.21. 00:00

Programkereső

A Triginta Percussion trió a kortárs ütőhangszeres ensemble zene új generációja, akik meghívást kaptak az Amadinda Ütőegyüttestől, hogy részt vegyenek a soron következő koncertjükön a Zeneakadémia Nagytermében, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, március 26-án.
f271c66e-c5d6-4751-82ce-349fd7f719ad

A jelenlegi felállásával 2006-ban alakult együttes a távol-keleti zenei hagyományok forrását oltja saját ötleteibe. Indonéziai gamelán-dallamok és a dél-indiai ritmika sodró virtuozitása találkozik ebben a friss, 21. századi európai zenében.

Az Amadinda műsorán a többi között tradicionális gamelánzene is felcsendül Jáva és Bali szigetéről – a Triginta tagjai (H. Magyar Kornél, Nyusztay Iván, Szabó Mátyás) mellett közreműködik Szalai Péter és Tömösközi László. Ezt követően a Triginta saját kompozíciói hangzanak el az Amadinda, a Triginta és Szalai Péter közös, nagyszabású tolmácsolásában.

(2008. március 26. 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - 80 perc alatt a Föld körül - az Amadinda Ütőegyüttes koncertje; Utak és gyökerek - tradicionális és kortárs zene 5 földrészről; Carlos Chávez: Toccata; Joged Bumbung - tradicionális indonéz zene; James Wood: Village Burial with Fire; Tradicionális indonéz zene; Ravel: Csúnyácska, a pagodák hercegnője; Bartók: Bali szigetén; Debussy: Pagodák; Tan Dun: Elegy - Snow in June; tagjai: Rácz Zoltán, Váczi Zoltán, Holló Aurél, Bojtos Károly; km.: Szabó Judit (gordonka), Triginta együttes (tagjai: Nyusztay Iván, H. Magyar Kornél, Szabó Mátyás), Szalai Péter (tabla, ütőhangszerek), Tömösközi László (ütőhangszerek)