Ágnes

Bemutatkozik a Lush Life Quintet

2008.03.24. 00:00

Programkereső

Új formációval gazdagodik a hazai jazzélet: a Lush Life Quintet március 28-án fél nyolckor debütál a Nyitott Műhely Harmónia Jazzműhelyében.
58f18074-52ba-4066-8986-67acc6ebfca4

A szakmának és a közönségnek készül bemutatkozni a kvintett, amely bizonyára új és különleges színt fog a magyar jazz palettáján jelenteni. A legendás John Coltrane és a behízelgő hangú Johnny Hartman 45 évvel ezelőtt rögzített lemeze alkalmi együttműködésből született, de a világ egyik legnépszerűbb jazzlemezévé vált. Ezt az együttest követi példaképként az all-star jellegű új formáció, amennyiben ennek a felejthetetlen, szerelmes dalokból álló lemeznek mind a hat számát repertorájukon tartják, és ezt egészítik ki műsorukban újabb (és gyorsabb) számokkal. A Lush Life című szám, a „jazz and cocktails” életérzés örökzöld megfogalmazása, Ellington jobbkezének, Billy Strayhornnak rapszodikus, szép szerzeménye, melyet Hartman is elénekelt az említett lemezen.

A magyar jazzklubok és fesztiválok késő esti (after hours) kínálatában eddig alig hallhattunk a hatvanas évekbeli mintákat követő jazz zenekart, még kevésbé olyat, ahol az énekes és a hangszeres szerepek egyaránt fontosak. A Lush Life Quintet erre törekszik, a klasszikus példaképektől indulva, a saját képére formálva, újrafogalmazva ezt az elbűvölő repertoárt. A harminc év alatti átlagéletkorral felálló kvintett azt is szeretné elérni, hogy ez a klasszikus, intim jazzhangulat eljusson a közönség legfiatalabb generációjához is.

Lush Life Quintet:

Fellegi Balázs – basszbariton
Bolla Gábor – tenorszaxofon
Oláh Tzumó Árpád – zongora
Jónás Ákos – bőgő
Lakatos „Pecek” András – dob

(2008. március 28. 19:30 Nyitott Műhely (Budapest) – Harmónia Jazzműhely: A Lush Life Quintet bemutatkozó koncertje)