Dezső

A Brooklyn Funk Essentials Pest és Buda között

2008.04.03. 00:00

Programkereső

Április 7-én a Brooklyn Funk Essentials koncertjével folytatódik az A38 Blue Music sorozata: a legendás New York-i funkformáció jazz, dub, hiphop, rap és világzenei hatásokból építkező muzsikát hoz a hajóra.
76de6f6b-e608-4dc5-a72f-aec0e98a89cd

A BFE New York pezsgő hip-hop, jazz és utcaköltészeti világában született a kilencvenes évek elején, majd kiváló jazz zenészekkel, rapperekkel, énekesékkel, dub költőkkel és dj-kkel tizenkét tagúvá duzzadva a metropolisz egyik legizgalmasabb zenei csemegéjévé vált. Így nem csoda, hogy már első nagylemezükön olyan kiválóságok játszottak velük, mint Maceo Parker, a Tower of Power, a Michigan & Smile vagy Dizzy Gilespie. Világturnéikon olyan előadók társaságában szerepeltek, mint a Parliament Funkadelic, a The Roots, James Brown, Jamiroquai, Spearhead vagy Ben Harper.

(2008. április 7. 21:00 A38 (Budapest) – Brooklyn Funk Essentials; km.: Papa Dee (ének), Desmond Foster (ének, basszusgitár, gitár), Lati Kronlund (basszusgitár, gitár, billenytűsök), Yancy Drew Lambert (dob, ének), Philippe Monrose (dob, ütőhangszerek), Everton Sylvester (ének), Hanifah Walidah (ének, effektek), Iwan van Hetten (billentyűsök, trombita, ének), Ziggy Zerang (effektek))