Eszter, Eliza

A Gyárfás Trió és a szving aranykora

2008.04.03. 00:00

Programkereső

Folytatódik "A jazz tíz arca sorozat" a Millenárison. Április 3-án a Gyárfás István Trió és vendégeik - Fábián Juli (ének), Vig Tommy (ütőhangszerek), Szalóky Béla (trombita, harsona) - lépnek a Fogadó színpadára.
e2d652be-0aea-4fd4-81e4-b2436105aee5

A legnemesebb jazzhagyományokat követő és ápoló Gyárfás István Trió már évek óta viszi hírét, hogy a szving máig élő és örökzöld műfaj. A Budapesten és az ország más városaiban is rendszeresen fellépő együttes a rézfúvós hangszerek virtuózával, Szalóky Bélával együtt Európa több nagyvárosába, sőt még Kenyába is eljutott.

Vig Tommy, a 2006-ban az Egyesült Államokból hazatelepült ütőhangszeres művészünk, a show nagymestere ezúttal azt hangsúlyozza, milyen virtuózan, stílushűen kezeli egyebek közt a vibrafont és a dobokat. Az egykor Tony Bennett, Quincy Jones, Frank Sinatra és a Miles Davis–Gil Evans Big Band társaságában is hallható művész az elmúlt hónapokban újra aktív szereplőjévé vált a budapesti jazzéletnek.

Fábián Juli a fiatal generáció rendkívül tehetséges képviselője, aki saját formációjával, a Just In Time-mal, illetve a Barabás Lőrinc Eklektric-kel való fellépései mellett a Gyárfás István Trió koncertjein is egyre gyakrabban hallható az utóbbi időben.

(2008. április 3. 20:00 Millenáris Fogadó (Budapest) - A Gyárfás István Trió koncertje; tagjai: Gyárfás István (gitár), Czakó Péter (akusztikus basszusgitár), Cseh Balázs (dob); jm.: Fábián Juli (ének), Vig Tommy (ütőhangszerek), Szalóky Béla (trombita, harsona); Raiffeisen Jazzklub - A jazz 10 arca; jegyár: 1000, 1200 Ft)