Júlia, Rita

"Csak egy fél órára gyere el..."

2008.04.05. 00:00

Programkereső

Ezzel a címmel rendezi első közös kiállítását a Vivace Zenei Antikvárium és a Haas Galéria a Falk Art Fórumon április 5-én Az összeállításban szereplő (és megvásárolható) kották mind zenei és grafikai szempontból hűen tükrözik a 20. század első évtizedeinek ízlésvilágát.
49283cfe-61fb-49c4-b634-d7db81e13af1

A kor könnyűzenéjéről, annak dalairól van szó (foxtrott, tangó, shimmy), amelyeket az orfeumokban, a kabarékban mutattak be, olyan nagynevű előadókkal, mint Gyárfás Dezső, Péchy Erzsi, Karády Katalin, K. Solti Hermin és még sokan mások. Egy-kettő még ma is ismert (Oly jól csúszik ez a banánhéj, Stux, maga vérbeli párizsi lett), jórészük azonban már feledésbe merült. A korszak jellemző vívmánya volt, hogy szakítva a 19. századi hagyományokkal, immár jó nevű alkotók kaptak felkérést arra, hogy illusztrációikkal tükrözzék a kottában kiadott muzsika tartalmát. Vogel Eric, Vértes Marcell, Byssz Róbert csak pár név azok közül, akik rendszeresen vállalkoztak erre a munkára.

A kiállítás 2008. április 5-én várja az érdeklődőket a Falk Art Fórumon, az V. kerületben, Falk Miksa utca, a Haas Galéria előtti szabadtéri területen.