Fülöp, Evelin

Salsa-láz

2008.04.09. 00:00

Programkereső

Április 10-én ismét indul a "Salsa-láz": Elsa Valle és a Rumba Caliente tavaszköszöntő koncertet ad a Kulteában este nyolc órai kezdettel.
ec77d742-650a-4c25-80f4-87b6109a9065

Elsa Valle a kubai Holguin nevű városban született, amely a sziget keleti részén fekszik. Ezt a térséget a "son bölcsőjének" szokás nevezni, mivel itt születtek a legnagyobb son énekesek, akik hozzájárultak e műfaj történelméhez.

Elsa már kiskora óta nagy érdeklődéssel volt a zene iránt. Híres zenész családból származik, ahol a nagyszülei és szülei egyaránt terelték Elsát és testvéreit a zene ösvényére. Mindannyian Holguin legnevesebb iskoláiba jártak, majd végső tanulmányaikat Havanna híres Zeneakadémiáján fejezték be, ahol olyan neves zenészek tanultak, mint Paquito D., Rivera Arturo Sandoval, Chucho Valdes stb.

Elsa Valle jelenleg Európában él, ahol már érkezése óta nagy sikert aratott, lemezeit a sajtó a legjobb kritikákkal illette. Zenéjével az összes zenei árnyalatot magába foglalja: egyszerre turbékoló, romantikus, szerelmes és kirobbanó. Tökéletes énekesnő, aki hibátlanul ad elő bármilyen zenei műfajt, teljesen uralva azt. Szerzeményei magukba foglalják a legösszetettebb harmonikus kombinációkat és a legkülönfélébb zenei formákat.

Elsa Valle Európa nagy kapuját győztesen lépte át, rabul ejtve mindenkit tehetségével, koncertjein pedig nagy hatással van a közönségre magabiztos és professzionális szereplésével. Nagyon jól uralja a színpadot, így az előadását kísérő zenészeket és a közönséget is magával ragadja művészetének varázsa.

(2008. április 10. 20:00 – Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (Kultea) – Salsa-láz – Elsa Valle és a Rumba Caliente tavaszköszöntő koncertje; jegyár: 1500 Ft, diákoknak 1000 Ft)