Orbán

Döntőjéhez közeledik a Tomsits Rudolf Jazz Trombitaverseny

2008.04.29. 00:00

Programkereső

Öt versenyző jutott az MR3-Bartók Rádió Jazz Zenei Versenyének döntőjébe. Az MR Márványtermében 2008. április 25-én megtartott koncertet követően rangos szakmai zsűri – Ráduly Mihály elnök, Szalóky Béla alelnök, Kőszegi Imre, Turi Gábor és Csányi Attila zsűritag – szinte egyhangúlag értékelte a február 29-től havonta megrendezett elődöntőkben szereplő tizenkét versenyző teljesítményét.
9e6da560-a32b-4357-890a-dc09ff371714

A harmadik elődöntő résztvevői közül mindenki továnbbjutott, az első fordulóból pedig két versenyző szoros küzdelmet folytatott az ötödik helyért – végül fél ponton múlt. A május 23-i döntőbe került fiatal jazz-trombitások közül hárman a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékének növendékei, egy a Kőbányai Zenei Stúdió végzőse, míg egy fiatalember komolyzenei tanulmányokat folytat. Felkészítő tanáraik Fekete-Kovács Kornél és Fekete István. A résztvevőket minden koncerten a Cseke Gábor (zongora), Hárs Viktor (bőgő) és Sramkó János (dob) trió kíséri.

Az öt döntőbe jutott versenyző neve abc sorrendben:
Koós-Hutás Áron (Budapest), Meggyes Ádám (Budaörs), Pecze Balázs (Szekszárd), Subicz Gábor (Debrecen) és Tettamanti Tamás (Budapest).

Még mindig van lehetőség szavazni a Közönségdíjasra. Szavazataikat minden elődöntőben résztvevő versenyzőre leadhatják. Amennyiben nem a fenti öt versenyzőre adják le szavazatukat, hanem azon hét induló valamelyikére voksolnak, akit a zsűri nem juttatott be a döntőbe (Barabás Lőrinc/Budapest, Muhari Krisztián/Kiskunhalas, Sári Szabolcs/Kartal, Márton Norbert/Hódmezővásárhely, Csenki Máté/Budapest, Horváth Péter/Salgótarján, Péter Zoltán/Tiszafüred) további egy fiatalembert delegálhatnak szavazataikkal a május 23-i döntőbe. A beküldési határidő: 2008. május 20. Szavazni lehet az RTV Részletes műsorújság 17. heti számában található szavazólapon postai úton, vagy személyesen eljuttatva az MR Bródy Sándor utcai címére, valamint e-mailen a smid.erika@radio.hu címen.

Az elődöntőkről készült felvételek május 6-ig visszahallgathatók az MR3-Bartók Rádió hangtárában, az április 22-27. között minden nap késő este sugárzott Jazz hangverseny-különlegességek című műsorban.

A zsűri díszelnöke Gerard Presencer, a Londoni Zeneakadémia Jazztanszékének vezetője, aki a május 23-i döntőre érkezik Budapestre. A Tomsits Rudolf Jazz Trombita Tehetségkutató Verseny díjkiosztó gálaestjére május 24-én a Budapest Jazz Klubban kerül sor, amelyen az első helyezettel, a kísérő trióval és a zsűri muzsikus tagjaival együtt meg is hallgathatjuk az angol trombitaművészt.