Mátyás

Világzenei csillagok

2008.05.06. 00:00

Programkereső

Nikola Parov nagyszabású koncertre készül május 9-én a Millenáris Teátrumban a world, a jazz és az ethno-zene legnevesebb magyar és külföldi képviselőivel. A nemzetközileg is elismert művész nemrég tért haza japán és írországi turnéjáról, ahol Andy Irvine-nel és a Mozaik zenekarral a legfrissebb Changing Trains című album anyagát mutatta be.
d49dbe09-7540-4ce2-bcd6-8d6e76459629

Nikola Parov neve olyan formációkban szerepel, amelyek a kortárs világzenében, az ethno-jazzben vagy akár az ethno-rock műfajában mérföldkőnek tekinthetők. Az "intelligent world music guru" ugyanis a Zsarátnok, a Barbaro és a Riverdance Orchestra alapító tagja és a Naplegenda Táncprodukció zeneszerzője. A Millenáris Teátrum színpadára jelenlegi formációja, a Nikola Parov Quartett mellett további barátokat hívott, olyan kiválóságokat, mint Theodosii Spassov, akit világszerte a legnagyobb kavalfenoménként tartanak számon, vagy a hazai énekesnők két kiemelkedő alakja: Herczku Ágnes és Bognár Szilvia. Az énekes közreműködők sorát az improvizáció mestere, Winand Gábor egészíti ki, a zenészek sorát pedig a fiatal, friss alkotószellemű Fodo, és Wertetics Szlobodan szerb származású harmonikás teszi teljessé.

Az All Stars World Music nevet viselő koncert fellépőiről így szól Nikola Parov: "Olyan neveket gyűjtöttem magam köré, amelyek puszta kimondása is borzongással tölt el majd mindenkit, aki aznap este ott lesz."

(2008. május 9. 20:00 Millenáris Teátrum (Budapest) - All Stars World Music)