Ágnes

Határok nélkül Székesfehérváron

2008.05.08. 00:00

Programkereső

Június 2-án 19 órakor jótékonysági rendezvény helyszíne lesz a székesfehérvári Vörösmarty Színház, amelynek célja a moldvai csángómagyarság és az erdélyi szórványmagyarság anyanyelvi oktatási programjainak támogatása.
773331ac-71e1-4def-a3bc-dab0de1957f4

A hagyományteremtő szándékkal szervezett este teljes bevételét a moldvai magyaroktatás területén a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége, az erdélyi szórványoktatás területén pedig a Vasárnapi Iskola Alapítvány és a vicei Bástya Egyesület kapja meg.

Sebestyén Márta forgatókönyve szerint a zenei program, az Erdélyben és Moldvában ma is élő, nekünk, itthoni magyaroknak archaikusnak ható népzenei és néptánc produkciók nem mindennapi színházi élményt ígérnek.

A műsor első felében székesfehérvári produkciók láthatók: a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kórusa, valamint a Vörösmarty Színház művészei, Fehér Adrienn (eMeRTon-díjas) és Jónás Andrea, valamint Szirtes Edina "Mókus" Artisjus-díjas hegedű- és harmonikaművész, továbbá a színház tánckara lépnek fel. Az este második részében közreműködik Tamás Júlia Aranypáva-díjas pusztinai gyermekénekes, a Szigony együttes, Hodorog András moldvai csángó furulyás és Berszán Fülöp gyimesi prímás, az Ordasok Táncegyüttes, illteve Sebestyén Márta, akit Szokolay "Dongó" Balázs és Bolya Mátyás kísérnek.

(2008. június 2. 19:00 - Vörösmarty Színház (Székesfehérvár) - Határok nélkül)