Sára, Márió

Harcsa Veronika sikerei Japánban

2008.05.16. 00:00

Programkereső

A fiatal jazzénekesnő nemrég megjelent második lemeze is a listák élére került a szigetországban, ahol ezúttal személyesen is bemutatkozott.
b06dc45b-471c-4c09-ba93-8d56442f7e8a

Harcsa Veronika kvartettjének saját számokat tartalmazó You Don't Know It's You című albuma áprilisban jelent meg Japánban, ahol a Tower Records vokális jazz eladási listájának élére ugrott. A zenekar első lemeze is hasonlóan sikeres volt, 2007 júliusi bemutatkozásakor a Speak Low is vezette ugyanezt a listát. Veronika együttesének japán kiadója, a tokiói Nature Bliss személyes debütálásra is meghívta az együttest, amely a napokban ért haza a távol-keleti útról. A zenekar többször is fellépett a japán fővárosban, illetve Harcsa Veronika és zongoristája, Blahó Attila élő adásban adtak duókoncertet az egyik vezető országos rádió, a J-wave műsorában. Az énekesnő ezen felül vendégként szerepelt a tokiói Native jazz zenekar egyik előadásán

A Harcsa Veronika Quartet különleges koncerten számol be a japán élményekről: a budapesti Katona József Színházban, 2008. május 24-én rendezett esten a zenét a Japánban Vancsó Zoltán fotóművész által készített fotókból álló és Varga Vince szerkesztette vetítés színesíti majd. A vendégek nemcsak a két lemez számait, de vadonatúj dalok is hallhatnak majd. Az estre jegyek már kaphatók online és az Interticket hálózatában.

(2008. május 24. 20:00 Katona József Színház (Budapest) – a Harcsa Veronika Quartet koncertje; tagjai: Blahó Attila (zongora), Majtényi Bálint (dob), Harcsa Veronika (ének), Oláh Zoltán (nagybőgő))