Mátyás

Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen…

2008.05.22. 00:00

Programkereső

Új lemezét mutatja be május 23-án a budapesti Gödör klubban a magyar tradicionális rocketno együttes, a Csík zenekar. Most megjelent lemezük címe, az "Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen", az előző, "Senki nem ért semmit" című Fonogram-díjas aranylemezük folytatását sejteti.
72703e06-b619-4f5e-a471-133e78ada7c8

Nagy sikert aratott a Csík zenekar korábbi, "Senki nem ért semmit" című CD-je, melyen sokak megdöbbenésére, de mégtöbbek örömére, a zenekar hagyományos magyar népi muzsika mellett, hagyományos amerikai népi muzsikát is játszott, sőt korunk alternatív rockzenéje is megjelent azon a lemezen. Ezt az albumot a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége Fonogram-díjjal jutalmazta s az eladott példányszámok nyomán aranylemez is lett. "Megszületett a magyar tradicionális rocketno. Isten hozta itt minálunk."- írta Marton László Távolodó, a világzene legismertebb hazai értője kritikájában a lemezről, mely tanúbizonysága annak, hogy a magyar nép- és a rockzene kapcsolatában - az eddigiektől eltérően - korántsem csak a rock lehet kezdeményező.

És ha egyszer a vonat elindul… A Csík zenekar legújabb lemezanyaga ismét kitűnő házasítása a hagyománynak és a kor zenéjének. A zenekarvezető Csík János így fogalmazott: "A zenekarok sokféle módon, többféle műfajban próbálnak zenei élményt, örömöt szerezni. Én úgy hiszem, folyamatosan változó világunkban, az egészséges arányokat megtartva, igényesen, jó minőségre törekedve megőrizhetjük a régi, igaz értékeket, és élményt tudunk adni a mában élő, sokféle zenét hallgató, kíváncsi közönségünk számára." Hát hadd menjen!

(2008. május 23. 21:00 Gödör Klub (Budapest) - Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen... - a Csík Zenekar lemezbemutató koncertje)