Piroska

Koós-Hutás Áron nyerte a Jazz Trombita Versenyt

2008.05.26. 00:00

Programkereső

Az MR3-Bartók Rádió Tomsits Rudolf Jazz Trombita Tehetségkutató Versenyének május 23-i döntőjében a zsűri Koós-Hutás Áront találta a legjobbnak.

A fiatal muzsikus egy értékes Bach trombitát, egy lemezszerződést, az MR3-Bartók Rádió pénzdíját, a névadó özvegyének különdíját és egy CD-csomagot vihetett haza. Ezek mellett természetesen bemutatkozási lehetőséget kapott, rögtön másnap este, a Budapest Jazz Clubban rendezett gálaesten Gerard Presencerrel játszott együtt, a továbbiakban pedig fellép a Lamantin Jazz Fesztiválon, Zsámbékon, Biatorbágyon, a Sambosi Jazzfesztiválon, a Rádió Márványtermében, a Debreceni Jazznapokon, a Nyitott Műhelyben, a pécsi Metronóm Jazzklubban, a Nagykanizsai Jazzfesztiválon, a Müpa következő Jazz Showcase programján jövő januárban, valamint a jövő áprilisi MediaWave Fesztiválon.

1e61c987-83e4-4bbd-b1ca-10ca63581790

A második díjat Pecze Balázs vihette haza, aki szintén egy Bach trombitával, az MR3-Bartók Rádió pénzdíjával, egy CD-csomaggal lett gazdagabb, továbbá meghívást kapott a Tatabányai Jazzfesztiválra, a balatonboglári Bor és Jazz Fesztiváljára, a MOL Jazz Fesztiválra és a Márványterembe. A harmadik díj mellett a közönségdíjjal is büszkélkedhet Subicz Gábor, Tettamanti Tamás a negyedik, Meggyes Ádám pedig az ötödik helyen végzett a rangos versenyen, amelynek zsűrijében helyet kapott Ráduly Mihály, Szalóky Béla, Kőszegi Imre, Turi Gábor és Csányi Attila.