Ervin

Április, május, "Hey June!"

2008.06.02. 00:00

Programkereső

Ahogy immár hagyományosan minden évben, ismét a "Hey June!"- nal, köszönti a nyarat a Művészetek Palotája, idén június 13. és július 1. között.
e48b3be6-5d7e-48ff-8914-eb0b83e985b0

MR Gyermekkórus, Toldy Mária musicalstúdiója, Valahol Európában, Jazz+Az és Cotton Club Singers – mi a kapocs a "láncszemek" között? A válasz egy női név: Kozma Orsi. Már az előbbi felsorolás is mutatja a Müpában június 13-án fellépő énekesnő sokoldalúságát. Szólókarrierjét 2007-ben kezdte, azóta két albumot adott ki. Mostani fellépésén – melyre barátnője, Váczi Eszter is elkíséri – készülő új jazzlemezéről énekel balladákat a "hangulatvarázsló" zongorista, Cseke Gábor kíséretében.

A "Hey June!" keretében június 14-én "érthetően szól" a Meg nem értett zenekar, azaz a M.É.Z. együttes, mely épp idén ünnepli fennállásának huszadik évét. A kezdetben még kevésbé ismert tradicionális ír-skót népzenét játszó formáció muzsikája idővel átalakult, a hagyományos skót és ír forrásokat más zenei elemek ötvözetével színesítették, s tették még szórakoztatóbbá, egyedivé – olyan "M.É.Z.-essé". Mostani koncertjükön is az egyéni hangzás, a sajátos dallamvilág lengi majd be a jubileumi ünnepet.

(2008. június 13. 20:00 Művészetek Palotája - Fesztivál Színház (Budapest) - Kozma Orsi (ének) koncertje

2008. június 14. 19:30 Művészetek Palotája - Fesztivál Színház (Budapest) - A 20 éves M.É.Z. Együttes jubileumi koncertje; tagjai: Kuklis Henrik (ének, ütőhangszerek, bodhran), Galambos Ernő (gitár, vokál, billentyűs hangszerek), Golovics Ferenc (dobok, ütőhangszerek), Kostyák Előd (cselló, billentyűs hangszerek), Valentiny Gábor (barokk furulya, tangóharmonika), Vasvári Béla (basszusgitár, kanna, vokál)