Márk

IX. Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor

2008.06.05. 00:00

Programkereső

Hamarosan kezdődik a nyár legnagyobb szabású hazai jazzeseménye, a szombathelyi Lamantin Jazz Fesztivál. Június 22 és 28. között a hazai és külföldi előadók színe-java gyűlik össze, egy héten át fiatal muzsikusok számára tartanak mesterkurzusokat, miközben mindenki örömére koncerteznek és jammelnek.
14e7a0a5-b4cb-45f9-b2e7-12412ac007da

A Lamantin Jazz Fesztivál nyolc éves múltra tekint vissza, mára nem csupán Szombathely, de az ország, sőt a régió egyik legjelentősebb rendezvényévé vált. Ebben a számos ingyenes szabadtéri koncert, a populárisabb zenekarok jelenléte, és a megfizethető a jegyárakat is szerepet játszik, mindeközben persze igazi jazzünnepről van szó, amelynek keretében ráadásul idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre az országos Lamantin Improvizációs Tábor is. A felnövekvő jazz-zenész generáció részére tartott kurzusokat vezető tanárok a magyar jazz élet vezető személyiségei közül kerülnek ki.

A vendégtanárok és művészek között lesz egy gitárzseni, Snétberger Ferenc, egy szaxofonmágus, Tony Lakatos, egy zongoristafenomén, Benny Green, egy brazil ütőslegenda, Airto Moreira, és olyan együttesek, mint a New Orleans-i muzsikát képviselő Hot Jazz Band, a blues "színeiben" játszó Pribojszki Mátyás és Jon Cleary, a funkot és a soult hozó amerikai LMT Connection és még sokan mások.

(2008. június 22-28. Szombathely, Lamantin Klub, Főtér)