Ervin

Szeretni bolondulásig

2008.06.05. 00:00

Programkereső

Holnap, azaz június 6-án jelenik meg Felly K jazzénekesnő második önálló albuma. Felly K most is különleges élményt tartogat, ezúttal nem csak a jazzrajongók számára.
cbdc3627-dda7-49c1-b06c-ab986192c672

Ami változatlan, az a közös munka folytatása a kiváló zeneszerző, zongorista alkotótárssal, Oláh Tzumó Árpáddal, aki a számokat hangszerelte, és az album zenei producereként is közreműködött. Új és egyedi azonban az album koncepciója, amely az előző közös lemeznél jóval könnyedebb hangvételű és elsősorban a magyar közönséghez szól.

A Szeretni bolondulásig című lemez igazi nyári zenei élményt ígér minden igényes zenehallgatónak. Az albumon tíz régi magyar szerelmes sláger és egy francia világsláger szólal meg jazz, bolero és bossanova feldolgozásban. Különlegessége, hogy míg a dalok magyarul hangzanak el, a hangszerelés az amerikai jazz világát is felidézi. A két világ talákozásából egyedi hangzású kompozíciók születtek. A gondosan kiválogatott dalok - balladák, swingek, bossanovák - szenvedélyes stílusban mesélnek a szerelemről.

A lemezen szereplő dalok: Szeretni bolondulásig, Boldog nyár, Halálos tavasz, Susu bolondság, Valaki kell, Engem nem lehet elfelejteni, Félteni kell, Holnap, ki tudja…, Könnyű, mint az 1x1, A boldogság és én, Paroles.

Az album The Argus Productions kiadásában jelent meg, melyen Tűzkő Csaba (szaxofon), Jónás Ákos (bőgő), Arturo Stable (New York, ütőhangszerek) és Borlai Gergő (dob) is hallható.