Emma

Az Oláh Kálmán Sextet a Budapest Jazz Clubban

2008.06.06. 00:00

Programkereső

Június 7-én este kilenckor Oláh Kálmán játszik a Budapest Jazz Clubban. A zseniális zongorista és zeneszerző különleges zenészgárdával mutatja be műveit.
88023510-e5a1-4d17-a581-c8a97bc89093

A sextet stílusa a 20. századi kompozíciós zenére, első sorban a Bartóki hangzásvilágra épülő modern muzsika, ritmikájában, lüktetésében azonban még mindig "igazi" mai modern jazz. Oláh Kálmán a magyar népzenét is kifejezetten a bartóki harmóniavilágon keresztül közelíti meg. Hangszereléseiben, a mai divatos "world music" irányzatokkal szemben, nincsenek elektronikus hangszerek, kifejezetten az akusztikus hangzás, a természetes dinamikai egyensúly dominál. Az együttes játéka a kötött, több részből álló, gondosan kidolgozott kompozíciókra épül, ugyanakkor az improvizáció sem szorul háttérbe, a rendkívül kreatív muzsikusokból álló csapat tagjai improvizációikkal is kiválóan illeszkednek bele a modern hangzásvilágba.

(2008. június 7. 21:00 Budapest Jazz Club (Budapest) – Az Oláh Kálmán Sextet koncertje; km.: Oláh Kálmán (zongora), Bacsó Kristóf (szaxofon), Zana Zoltán (szaxofon, klarinét), Schreck Ferenc (harsona), Sárkány Sándor (bőgő), Mohay András (dob))