György

Movies for the Blind

2008.06.09. 00:00

Programkereső

Fergetes koncertet hallhattak és láthattak a nézők június 6-án este a londoni Magyar Kulturális Központban. Szakcsi Lakatos Béla kiváló jazz-zongorista és a költő–zeneszerző Müller Péter Sziámi együttműködéséből született Movies for the Blind előadás felejthetetlen szórakozást nyújtott a kulturális intézetben megjelent érdeklődő tömegnek.
2b34bf85-30fa-455d-899a-6d79e6617fea

Műfajteremtő programjában a két igen különböző indíttatású művész sikerrel egyesíti erényeit: a jazz kiválóság Szakcsi a páratlan improvizációs készségét, Sziámi pedig a költői és az előadói erőt. A Movies for the Blind című programja új műfajt teremt, melyben a dalok filmszerűvé válnak a rögtönzötten reagáló zongora jelenlététől. A produkció repertoárja meglepően széles: az improvizáción és Müller Sziámi versein alapuló előadás ötvözi a középkori normand balladák, a cigány énekek, a brit underground rock és a francia sanzonok dallamait.

A zenében összhangzó tematikai gazdagság és Szakcsi páratlanul veszélyes és eleven, virtuóz játéka elvarázsolta a londoni Magyar Kulturális Központ vendégeit. Müller Péter Sziámi és Szakcsi Lakatos Béla jelenleg együtt dolgozik a Szentivanéji álom musical-változatán, s az utóbbi időben rendszeresen lépnek fel duóban.