Márk

Nyári mulatság a Muzsikással

2008.06.09. 00:00

Programkereső

Itt a nyár, itt az idei Hazafelé Népzenei Fesztivál a Művészetek Palotájában. Ennek keretében kerül sor a Muzsikás együttes legújabb műsorára Nyári mulatság címmel, június 24-én, kedden este fél nyolckor.
95ad7dbd-db8e-4f7d-9f39-d6ff3fc28a85

Sodró erejű, nagy nyári mulatságra számíthatunk sok énekkel, tánccal, muzsikával. A Gyimesből érkezett zenészek a híres prímás, Zerkula János tanítványai. Ugyaninnen falusi táncosok is jönnek akik bemutatják az elődöktől örökölt és a mai napig élő táncos hagyományaikat. Petrás Mária hiteles ballada-éneklésével régmúltunk egy értékes darabját idézi. Az est vendége még Farkas Zoltán és Tóth Ildikó táncospár, valamint a világszerte ismert kiváló jazz-zenész Dresch Mihály, aki most népzenészként mutatkozik be virtuóz hangszerjátékával.

A Muzsikás Dunántúltól, az Alföldön át, Erdélyen keresztül egész Moldváig a magyar nyelvterület legkülönbözőbb részeiről szólaltat meg népzenét. Mindez együtt valódi nagy nyári mulatságot, újabb érdekes Muzsikás műsort ígér.

(2008. június 24. 19:30 Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) – A Muzsikás együttes és vendégei – Hazafelé Népzenei Fesztivál)