Zita, Mariann

Sziklaszínházi koncertek

2008.06.11. 00:00

Programkereső

A Pilis hegy oldalában lévő volt kőbánya helyén, a görög színházakhoz hasonló környezetben és befogadóképességgel áll a pilisszántói Sziklaszínház, ahol a hatodik évadban is érdekes programmal várják az érdeklődőket.
f4d01b00-318c-44ce-b340-8d26cc8c9100

A hely adottságainak, valamint az ezzel rokon szellemiségű előadásoknak, koncerteknek gyorsan híre ment, szinte az egész országban. A falu lakói az utóbbi években sokat tettek azért, hogy a népszerű Sziklaszínház mellett más látványosságok is Pilisszántóra vonzzák a látogatókat. Civil szerveződés keretében a korábbi polgármester fővédnöksége mellett épült meg a színház felett a Makovecz Imre tervezte Boldogasszony kápolna két éve, és a színház alatt ösvény vezet az úgynevezett Csillagösvényhez, melyen az ország legnagyobb alakjainak szobrai kapnak helyet.

Az eddigi öt évadot számos sikeres előadás és koncert fémjelezte. Idén többek között Lovász Irén és Szvorák Kati ad népdalkoncertet, elő zenekari kísérettel. Műsoruk előtt a gyimesfelsőloki Vadhajtás táncegyüttes ad műsort.

(2008. június 21. 20:00 Sziklaszínház (Pilisszántó) - Lovász Irén és Szvorák Kati (ének) koncertje; km.: Bolya Mátyás, Szokolay Dongó Balázs, Mizsei Zoltán, Ágoston Béla, Demjén András, Balázs Gergely, Gyulai Csaba)