György

Louis Armstrong Jazzfesztivál

2008.06.13. 00:00

Programkereső

Ne csodálkozzanak, ha a Bánki tó partján sétálgatva jazz zene üti meg a fülüket. Ötödik alkalommal rendezik meg ugyanis a fekete bőrű zenészek elfogadtatásában hatalmas szerepet játszó trombitás-énekesről elnevezett jazzfesztivált június 27-től.
e8ab0548-3b8c-4360-9c88-21f45b93fe20

A rendezvénysorozat házigazdája Joe Murányi, a magyar származású, Amerikában élő muzsikus, a jazz királyaként számon tartott Armstrong utolsó klarinétosa lesz. A koncertekre a Tó Wellness Hotelben, és a Bánki tó vízi színpadán kerül sor. A helyszín nemcsak így őrzi Armstrong emlékét: a Tó Wellness Hotel kertjében látható ugyanis Magyarország egyetlen Armstrong-szobra, amelyet az első fesztivál alkalmával avattak fel.

Az idei fesztiválra olyan rangos művészek fogadták el a meghívást, mint a Hot Jazz Band és a Storyville Jazz Band, a Gyárfás Trió, Micheller Myrtill és Pleszkán Frigyes, a Jazz Steps, valamint Joe Murányi és a His All Stars, vagyis az Antoine Trommelen Quartet és Lázár István. Lesz zenés felvonulás, szimpózium és filmvetítés is, mindez a fiatal, tehetséges kezdő zenészek támogatására létrejött Swing Jazz Kultúráért Alapítvány szervezésében.