Gertrúd, Patrik

Muzsikás-est a Müpában

2008.06.16. 00:00

Programkereső

A Müpa évadzáró népzenei fesztiváljának ("Hazafelé") zárónapján, június 24-én – szokás szerint – a Muzsikás és vendégei invitálnak nyári mulatságra.
c53b93fb-f500-466e-87aa-fc4cd84e84ed

Sajnos az eredeti díszvendég, Zerkula János gyimesi prímás már nincs közöttünk, a hagyományt táncos és zenész tanítványai képviselik a koncerten. Fellép továbbá állandó vendégük, a moldvai Petrás Mária (ének), Farkas Zoltán és Tóth Ildikó (tánc). Az est érdekessége, hogy a jazz-zenész Dresch Mihály ezúttal hagyományos népzenét játszik, különféle fúvós hangszereken. A 35 éves Muzsikás – amellyel a világhírű szaklap, a Songlines április-májusi száma kiemelten foglalkozik – németországi, írországi és londoni turnéja előtt kápráztatja el ismét a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem közönségét. (A koncert előtt ingyenes táncház a Técsői Bandával.)

(2008. június 24. 19:30 Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - A Muzsikás Együttes és vendégeinek koncertje; Tagjai: Sipos Mihály (hegedű), Porteleki László (hegedű), Éri Péter (brácsa, gitár), Hamar Dániel (bőgő, gardon); "Hazafelé" Magyar Népzenei Fesztivál)