Csilla, Noémi

Magyar világzene az Etnofonnal

2008.06.23. 00:00

Programkereső

A Müpa évadzáró népzenei fesztiváljának második napján, június 23-án az Etnofon Zenei Társulás világzenei összeállítása hallható.
9aed33a1-6acb-4b1d-9016-dd09fe348517

Az akusztikus népi hangszereken hagyományos játék- és díszítésmóddal játszó együttes a folklór motívumait, Bartók és Kodály népi ihletésű műveit, illetve a 35 éve a világzenében alkotó – a Kolindából és a Vízöntőből is ismert – Kiss Ferenc zenéit ötvözi. Az irodalmi szövegekbe ágyazott archaikus népi idézetek, az olykor meditatív, improvizatív, máskor dinamikusan ritmusos zene színházi igényességgel tárul a nézők elé, akárcsak a Pávaénekben vagy a Szerelemajtókban. A közreműködő három énekesnő – Szalóki Ági, Bognár Szilvi és Szvorák Kati – egyesével is elegendő "érv" ahhoz, hogy ezt a koncertet ne hagyjuk ki.

(19:30 Művészetek Palotája - Fesztivál Színház (Budapest)
Az Etnofon Zenei Társulás koncertje; tagjai: Ágoston Béla (fúvós hangszerek), Babos Károly (ütőhangszerek), Bese Csaba (basszusgitár), Kiss Ferenc (koboz, ének), Korom Attila (gitár, ének), Küttel Dávid (harmonika, billentyűs hangszerek), Lázár Zsigmond (hegedű), Lukács Miklós (cimbalom), Szokolay Dongó Balázs (fúvós hangszerek); "Hazafelé" Magyar Népzenei Fesztivál)