Márk

Szaniszló és Harcsa a Budapest Jazz Clubban

2008.06.25. 00:00

Programkereső

Két különleges formáció lép fel a Budapest Jazz Clubban 26-án csütörtökön és 27-én pénteken: Szaniszló Richárd triója a vibrafonra alapozva játszik mai jazzt, Harcsa Veronika pedig már fiatalon is igazi jelenség, az énekesnő kvartettjével saját kompozícióit adja elő.

Június 26-án este kilenckor a Szaniszló Richárd Trió áll a közönség elé: a zenekar a vibrafonra épül, amely jellegéből adódóan fémesen csengő, perkusszív hangszer, dallamvilága a kortárs és populáris elemek kontrasztjával válik ízlelhetővé. Szaniszló Richárd több hazai és külföldi versenyen döntős vagy különdíjas volt, mint hangszeres szólista és zeneszerző.

Június 27-én este kilenckor pedig ismét a Budapest Jazz Club és a Fidelio havonta jelentkező közös sorozata jelentkezik, a Fidelio Jazz Estek a jazzélet legnevesebb hazai és nemzetközi képviselőit mutatják be. Harcsa Veronika az idén végzett a jazz tanszakon, de máris tapasztalt előadóművész, egyéni hangját felfedezve olyan jazz- és könnyűzenei formációkba hívták vendégeskedni, mint a Freestyle Chamber Orchestra, a Pannon Allstars Ska Orchestra, a Budapest Jazz Orchestra, vagy a Colorstar.

1145a38f-0186-40e1-ba70-519b10d4430a

Saját kvartettjét 2005-ben alapította, a sztenderdek magával ragadó előadása után mára saját szerzemények is a repertoárra kerültek, nem is akármilyen fogadtatással. Blaho Attila zongorista, Oláh Zoltán bőgős és Majtényi Bálint dobos társaságában rendkívüli hangulatú koncerteket ad, de felvételeik sem csak a hazai közönséget nyűgözik le, Japánban mindkét lemeze vezető helyen szerepelt a legnagyobb lemezbolt-hálózat vokális jazz eladási listáin.

(2008. június 26. 21:00 Budapest Jazz Club (Budapest) – Szaniszló Richárd Trió; tagjai: Szaniszló Richárd (vibrafon) Cseke Gábor (zongora), Pusztai Csaba (dob))

(2008. június 27. 21:00 Budapest Jazz Club (Budapest) – Fidelio Jazz Est: Harcsa Veronika Quartet; tagjai: Harcsa Veronika (ének) Blaho Attila (zongora), Oláh Zoltán (bőgő), Majtényi Bálint (dob))