Fülöp, Evelin

Four Fathers: Teli torokból

2008.07.01. 00:00

Programkereső

A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ hat éve rendezi meg nyaranta nagysikerű rendezvénysorozatát, a Mammut Színházat, melynek színpadán az elmúlt években számos sikeres prózai és zenés produkciót láthatott a közönség. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a Four Fathers július 9-i előadására!

A mágikus hetedik év fordulópont a Mammut Színház életében is: 2008. áprilisától M’art néven működik tovább, lehetőséget biztosítva többfajta művészeti ág megjelenésének a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központban. Az M'art április 18-án nyitotta meg ünnepélyesen kapuit. A tematikus tavaszi (kisgyerekes és kutyás) hónapokat követően szerdánként különböző műfajú előadásokra várják a nézőket.

Mit szeret egy kisgyerek? Szeret játszani, szereti, ha mesélnek neki. Szeret zenét hallgatni, s maga is szívesen részt vesz a muzsikálásban. És mit nem szeret? Sokáig egy helyben ülni, csendben lenni. A kettő és nyolc év közötti gyerekeket - és érdeklődő szüleiket, nagyszüleiket - a Mammut Színházban ez alkalommal olyan előadás várja, amelynek alkotói minderre tekintettel vannak. Itt a kicsik értő és gyerekszerető mesélő-műsorvezető szavai kíséretében szebbnél szebb, értékes zenéket hallanak. Rengeteg játék tarkítja az előadást, amelyben a gyerekek maguk is részt vehetnek, mozoghatnak, és a hangjukat is hallathatják. Közben pedig megismerik a hangszereket, az emberi hangot. Észrevétlenül olyan 'magocskákat' ültetünk el bennük, amelyekből néhány év múlva igazi zeneszeretet sarjadhat ki.

A műsor alcíme akár az is lehetne, hogy 'a hangszerek mi vagyunk'. A négy énekes, akiknek szép hangjuk és kikezdhetetlen énektudásuk mellett ellenállhatatlan humoruk is van, egy sor hangszer hangját utánozzák, valamint kedves, vidám, szórakoztató, gyerekeknek való dalokat is énekelnek 'teli torokból'.

A Four Fathers Énekegyüttes éppen 13 évvel ezelőtt alakult. Akkoriban kizárólag a capella, azaz hangszeres kíséret nélkül énekeltek. Először csak a maguk és kollégáik gyönyörűségére énekelgettek, majd miután látták, hogy amit csinálnak, másoknak is tetszik, és kiléptek a nagyközönség elé.

2528f09e-0e3f-40a4-8211-6e503c4e8955

Az együttes tagjai: Boros Sándor (tenor, szájkürt, taps, fütty, ováció), Mukli Gyula (tenor, szájzongora, torokgitár, fogcintányér), Batki László (bariton, szájcselló, ajakszaxofon, nyelvdob), Frech’ Zoltán (basszus, szájbőgő, pofatuba, garatharsona)

A gyerekeket a színház bejáratánál bohócok fogadják majd, akik nemcsak üdítővel, de lufiszobor-állatkákkal is kedveskednek nekik. A különleges nézőtéren a kicsiket színes babzsákfotelek, míg a felnőtteket székek várják.

Kérdésünk: Melyik évben indult útjára a Mammut Színház rendezvénysorozat? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak egy négyjegyű számot írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

(2008. július 9. 11:00 Mammut Színház (Kaméleon Club) (Budapest) - Teli torokból - a Four Fathers énekegyüttes koncertje; tagjai: Boros Sándor (tenor, szájkürt, taps, fütty, ováció), Mukli Gyula (tenor, szájzongora, torokgitár, fogcintányér), Batki László (baritno, szájcselló, ajakszaxofon, nyelvdob), Frech' Zoltán (basszus, szájbőgő, pofatuba, garatharsona); Kicsinyek zenés délelőttje)