Bernát, Felícia

Victor Wooten újra Pesten

2008.07.02. 00:00

Programkereső

Pontosabban a Dunán lép fel a zseniális basszusgitáros, hiszen július 8-án este nyolckor együttesével elfoglalja az A38 Hajót. Victor Wooten virtuozitását utoljára tavaly csodálhattuk meg, ezúttal testvéreivel készül örömzenélésre.
3b201bdd-9ba7-46f3-a08d-2b26638010ec

Az amerikai fenomén saját fejlesztésű, briliáns pengetési stílusáról ismert, és persze arról a zenei érzékenységről, amiről fúziós együttesekben és funkzenekarokban egyaránt számot ad, de a Béla Fleck vezette Flecktones kreatív bluegrass zenéje és az öt Wooten-testvér családi zenekarában hallható magas hőfokú jazz- és soulmuzsika is a sajátja. Kirobbanó energiájú számaival hamarosan egy újabb érdekes formációban lesz hallható, két másik elképesztő basszusgitáros, Stanley Clarke és Marcus Miller társaságában készül turnézni, előbb azonban két bátyját és a zenekarát hozza az A38-ra.

(2008. július 8. 20:00 A38 (Budapest) – Victor Wooten Band; tagjai: Victor Wooten (basszusgitár, ének, rap), Regi Wooten (gitár, vokál), Joseph Wooten (billentyűsök, vokál), Anthony Wellington (basszusgitár, ének), Saundra Williams (ének), Derico Watson (dob, vokál))