Dezső

Cserfői Jazzland tizenharmadszor

2008.07.04. 00:00

Programkereső

A nyaranta jazzvidékké változó zalai szőlőhegyen idén is hazai és külföldi kiválóságok játszanak: július 24-26-ig igazi ünnep várható.
1e1a2600-f8c4-41ae-8c82-161541530f62

Tiborcz Iván, aki egyben a cserfői JazzLand szellemi atyja, a buffalói fekete jazzmuzsikosokkal eltöltött öt év alatt határozta el, hogy Nagykanizsa melletti birtokára elhozza e világot, a jazz muzsikát. Az érdeklődés az évek során folyamatosan nőtt, a szőlőhegy fáklyákkal megvilágított parkjában ma már az ország és Európa leghíresebb muzsikusai csalogatják a koncertsorozat három estéjén a hazai és külföldi érdeklődőket. Az elmúlt években fellépett a Tiborcz Quartet, Borbély Mihály, Balázs Elemér, Dresch Mihály, Babos Gyula és Jávori Vilmos, Szakcsi Lakatos Béla, Trio Midnight, Snétberger Ferenc, Fekete-Kovács Kornél valamint Rhoda Scott, Don Byron, Billy Hart, Lonnie Plaxico, Randy Brecker, Doug Hammond is.

Idén a muzsikusok között láthatjuk a Special providence formációt, Tűzkő Csabát és a Copacabana Latin Jazzt, a Quartet Internationalt, a Kalengo Ethnic Groove-ot, a Szalay Gábor Triót, a Radio Ruhr-Vidéket, Molnár Sándor Quaretjét, a Borbély-Binder Duót és egy különleges formációt, amely Antonio Carlos Jobimnak állít emléket: Juliana da Silva, Tony Lakatos, Snétberger Ferenc, Davide Petrocca és Angela Frontera közös projektjét.