Bernát, Felícia

Hétvége a Budapest Jazz Clubban

2008.07.17. 00:00

Programkereső

Július 18-án pénteken és 19-én szombaton igazi csemegéket találunk a Budapest Jazz Clubban, hiszen mind a Road Six Sax Quartet, mind a Transform Quintet friss, lendületes formáció, koncertjeik eseményszámba mennek.

A péntek este kilenckor kezdődő Fidelio Jazz Est vendége a Road Six Sax Quartet, amelynek négy fiatal szaxofonosa, Tóth Viktor, Haaz Imre, Solymosi Milán és Weisz Gábor hét éve játszik közösen hazai és nemzetközi fesztiválokon és koncerttermekben, de a formáció mellett régi barátság és közös mesterük, Elek István is összeköti őket. Sajátos hangzású, a modern jazzből és a funkból merítő átirataikban rengeteg teret kap a rögtönzés, ezúttal is izgalmas zenei élményre számíthatunk.

3e1294c9-53df-4bf6-9174-0b6bb2b596c3

A szombat este kilenckor színpadra álló Transform Quintet egyéni, invenciózus zenét játszó jazz-zenekar. Progresszív világuk többek közt, betekintést enged a fúziós jazz, a mainstream, az elektronikus zene és a klasszikus romanticizmus világába. Előadásmódjukat kirobbanó erő és virtuóz játék jellemzi, kompozícióikat karakteres játékkal és kifinomult ízléssel szólaltatják meg. A zenekar magyarországi és határon kívüli jazzklubok és fesztiválok rendszeres meghívottja, a tagok pályafutásuk során eddig olyan külföldi neves előadókkal zenélt együtt, mint Joey Calderazzo, Vasil Hadzimanov, a Tarantinos, és olyan sztárok társaságában léptek fel egy színpadon mint Archie Shepp, az Incognito és a Level 42. Bár a TTQ eddig megjelent három lemeze is kitűnő kritikákat kapott és nagy közönségsikert aratott, a Quintet ereje igazán az élő előadásban van.

(2008. július 18. 21:00 Budapest Jazz Club (Budapest) – Fidelio Jazz Est: Road Six Sax Quartet; tagjai: Tóth Viktor, Haaz Imre, Solymosi Milán, Weisz Gábor (szaxofon))

(2008. július 19. 21:00 Budapest Jazz Club (Budapest) – A Transform Quintet koncertje; tagjai: Horváth ”Tojás” Gábor (zongora, billentyűs hangszerek), Ávéd János (tenorszaxofon), Eged Márton (basszusgitár), Gálfi Attila (dob), Redő Dániel (konga, ütőhangszerek))