Orbán

Naplegenda CD-játék

2008.07.22. 00:00

Programkereső

A Naplegenda, ez a népzene és a world-music stílusában készült zenemű a dinamikának, a hagyománynak, és a misztikumnak a furcsa egyvelege. Játsszon a Fidelióval és nyerje meg a CD-t!
10f17c99-f81d-407a-8a4c-a64122c61e21

A két felvonásos előadás rendkívül színesen ábrázolja az ősi magyar zene- és tánckultúrát. A Naplegenda méltán nevezhető a Kárpát-medence táncszínházi csodájának, amely új színt hozott a hazai néptánc és népzene palettájára. Varázslatos és hátborzongató zenei világ született, amely a koreográfiák látványával párosulva lélegzetelállítóan monumentális és ugyanakkor meghitt és bensőséges.

A Naplegenda zenei anyaga nemrégiben új kiadásban jelent meg. A 2000-ben kiadott első verzióhoz képest az új változat sok meglepetéssel szolgál: a zeneszámok újrahangszerelt formában hallhatóak rajta, a CD füzetben pedig négy új színes oldalon olvasható a Naplegenda cselekményének leírása. Egy új számmal is gazdagodott az eddigi repertoár. A „Repülj, madár, repülj” című Nikola Parov szerzeményre Mihály Gábor új koreográfiát alkotott, amely méltó befejezése lett a táncelőadásnak. Az új dalból egy videoklip is készült, amely bónuszként szerepel a kiadványon. A Naplegenda zenéje az új kiadással nemcsak új multimédiás extrákkal bővült, hanem gazdagabb hangszereléssel, és olyan dobtémákkal, amelyeket Borlai Gergő és Dorozsmai Péter játszottak fel.

Kérdésünk:Hány éve járja a Naplegenda táncprodukció a hazai és nemzetközi táncszínházak színpadát? (Kérjük, csak a helyes válasz betűjelét adja meg!)

A. 3
B. 8
C. 10