Ervin

Joey Calderazzo és a Transform Quintet

2008.09.04. 00:00

Programkereső

Egy legendás New York-i jazz-zongorista és egy lendületes, fiatal magyar formáció talált nemrég egymásra. Közös zenei projektjüknek hamarosan tanúi lehetünk a Budapest Jazz Clubban: szeptember 10-én Joey Calderazzo a Transform Quintettel lép fel. Játsszon a Fidelióval, és nyerjen két jegyet a koncertre!
2d2c8acf-6abc-4264-a0d5-0e6d2eb1e7d2

Az ilyen projekteket egyszerűen nem lehet kihagyni: adott egy friss hazai együttes, erőteljes és invenciózus játékkal mutatják be sajátos dalaikat, melyekben egyaránt megjelenik a crossover jazz, a mainstream, az instrumentális latin és a klasszikus romanticizmus világa. Egyszer csak rájuk talál a mai zongoristák egyik vezető egyénisége, akit még Michael Brecker rántott be a fúzió világába, azóta pedig olyanokkal játszott, mint Dave Holland, John Patitucci, Jack DeJohnette, Dave Holland vagy Branford Marsalis, őt nevezzük Joey Calderazzónak. A 2006-os Transformmal közös koncertturné után szeptember 10-én, szerda este nyolckor ismét együtt láthatjuk őket.

(2008. szeptember 10., 20:00 Budapest Jazz Club (Budapest) – Joey Calderazzo és a Transform Quintet; km.: Joey Calderazzo (zongora), Horváth ”Tojás” Gábor (billentyűs hangszerek), Ávéd János (tenor szaxofon), Eged Márton (basszusgitár), Gálfi Attila (dobok), Redõ Dániel (ütőhangszerek))

Kérdésünk: Mi volt Joey Calderazzo és Michael Breckerrel első közös lemezének címe?

A. Two Blocks From the Edge
B. Pilgrimage
C. Don’t Try This at Home!

Ha a helyes válasz betűjelét az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen három szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.