Konrád, Tivadar

Jazzmaraton Obamáért

2008.09.24. 00:00

Programkereső

A közel két éve tartó amerikai elnökválasztási kampányból másfél hónap van hátra, a legintenzívebb időszakban pedig már a zenészek is hadrendbe állnak: a jazz kiválóságai a Demokrata Párt jelöltjét, Barack Obamát támogatják október 1-én egy maratoni koncerttel New Yorkban.
19c2ed8f-46fb-40ad-b84c-cf422bdbf2d6

A kampány utolsó felvonásához gyűjtenek adományokat a szervezők, akiknek olyan előadókat sikerült megnyerni az ügyért, mint Dee Dee Bridgewater, Dianne Reeves, Brad Mehldau, Joe Lovano, Roy Hargrove, Christian McBride, Stanley Jordan, Hank Jones, Roy Haynes, a Charlie Hunter-Doug Wamble Duo, Bilal, Robert Glasper, Stefon Harris és Roberta Gambarini. A Republikánus Párt jelöltje, John McCain és Obama a felmérések szerint egyelőre holtversenyben vannak, a november 4-i elnökválasztásig azonban gondosan koreografált médiaperformanszok következnek, a szeptember 26-i első elnöki vitával kezdődően.

A Demokrata jelölt hamarosan hivatalos kampánylemezt is meg fog jelentetni, a Yes We Can című himnuszt a Black Eyed Peas frontembere, will.i.am jegyzi, de a közreműködők között van Kanye West, Sheryl Crow, John Legend és Stevie Wonder is.