Klaudia

Equinox Jazz Quartet

2008.10.01. 00:00

Programkereső

Október 10-én, péntek este kilenckor lép a Budapest Jazz Club színpadára az egyik legkiválóbb zongorista-zeneszerző, Márkus Tibor formációja. Játsszon a Fidelióval, és nyerjen két jegyet az Equinox koncertjére!
0c1dd588-9da6-4fc3-9156-bcb75c905caa

Az Equinox Jazz Quartet 1993-ban alakult. Két alapító tagja, Márkus Tibor és Héder Imre azt a célt tűzték ki, hogy saját kompozícióikban megpróbálják követni a John Coltrane és Wayne Shorter által megkezdett zenei utat. Ennek szellemében készült el a zenekar első CD-je, amely 1995-ben jelent meg. A második, 1999-es lemezen három vendégművész (Borbély Mihály, Fekete-Kovács Kornél és Schreck Ferenc) működik közre, így a kompozíciók egy része a CD-n szeptett formációban hallható.

Az Equinox zenei stílusa a modern mainstream jazz irányzatához áll a legközelebb, repertoárjukban saját kompozíciók szerepelnek, Márkus Tibor szerzeményei modern kompozíciós elemekre épülnek, de mindvégig dallamosak befogadhatóak maradnak. A zenekar 2002-ben készítette el harmadik albumát élvonalbeli művészek vendégszereplésével, itt már énekes kompozíciók is szerepelnek.
Az elmúlt több mint tíz évben az Equinox számos jazzfesztiválon, hazai és külföldi városban koncertezett. 2004-ben készült el új CD-jük, az Eclectic anyagának felvétele több vendégművész részvételével.

2008. október 10., 21:00 Budapest Jazz Club (Budapest) – JazzFed Est: Equinox; tagjai: Márkus Tibor (zongora), Zana Zoltán (szaxofon), Jeszenszky György (dobok), Csuhaj-Barna Tibor (bőgő))

Kérdésünk: Mi az Equinox szó jelentése?

A. egyensúly
B. lovashintó
C. napéjegyenlőség

Ha a helyes válasz betűjelét az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen három szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.