József, Bánk

Forest Whitaker lesz Satchmo

2008.10.12. 00:00

Programkereső

Jövő nyáron kezdik forgatni a What a Wonderful World című filmet, amely Louis Armstrong, azaz Satchmo életét mutatja be. A jazzlegendát Forest Whitaker Oscar-díjas színész alakítja.
f286cfce-1071-4a17-b8ab-4244ec06c5a7

New Orleans leghíresebb szülöttének jelentősége hangszeresek és énekesek számára, a jazz világán belül és kívül egyaránt meghatározó, miközben a szórakoztatóipar egyik ikonjaként a fekete előadók emancipációjában is kiemelkedő szerepet töltött be. Hazája és a jazzmuzsika igazi nagykövete volt, mosolyát világszerte ismerik, csakúgy, mint a 2010-ben mozikba kerülő film címadó dalát, a What a Wonderful Worldöt. Ő maga olyan nagysikerű filmekben szerepelt, mint a Hello, Dolly! vagy a Gazdagok és szerelmesek (High Society), róla azonban eddig csak dokumentumfilmek születtek, nagyszabású játékfilm nem készült.

Az új produkció rendezője és főszereplője Forest Whitaker lesz, aki Az utolsó skót király című filmben alakította Idi Amin ugandai diktátort, amiért Oscar-díjjal jutalmazták. Az amerikai színész már más jazzlegendát is megszemélyesített, Clint Eastwood Bird című filmjében Charlie Parkert játszotta.