Beáta, Izolda, Lea

Byron Wallen

2008.10.14. 00:00

Programkereső

Az brit jazzvilág egyik meghatározó egyénisége, Byron Wallen trombitás október 24-én lép fel a Budapest Jazz Clubban. Játsszon a Fidelióval, és nyerjen két jegyet a koncertre!
fde89f7a-8a34-4fa7-8bb7-3de0be83f36e

A zenészcsaládban született Byron fiatal éveiben zongorázni tanult, ám Louis Armstrong és Maurice André hatására autodidakta módon a trombitára tért át. A nagy jazz-zenészek példáját követve fiatal éveit utazással töltötte, afrikai és ázsiai barangolásai alkalmával sokat játszott közösen helyi zenészekkel. Ebből az időszakból táplálkozik egyik legsikeresebb, a jövőbe mutató, a free jazz és a marokkói népzene elemeit vegyítő Meeting Ground című lemeze. Játékstílusát rendkívüli sokszínűség jellemzi, zenéjében egyaránt fellelhetőek a funk, a swing és az új zenei áramlatok ismertetőjegyei. Bryon Wallen egyike a valaha élt leginnovatívabb, legizgalmasabb és legeredetibb trombitásoknak. A világszerte elismert brit zenész először látogat Magyarországra, hogy az afrikai és indonéziai tradicionális zene elemeit integráló kompozícióival elkápráztassa a hazai közönséget.

(2008. október 24. 21:00 Budapest Jazz Club (Budapest) – Byron Wallen)

Kérdésünk: Milyen hangszeren játszott Louis Armstrong mielőtt trombitálni kezdett?

A. Kürt
B. Kornett
C. Harsona

Ha a helyes válasz betűjelét az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen három szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.