József, Bánk

Byron Wallen Budapesten

2008.10.17. 00:00

Programkereső

Az brit jazzvilág egyik meghatározó egyénisége érkezik Budapestre: Byron Wallen trombitás október 24-én este kilenckor magyar muzsikusokkal közösen lép fel a Budapest Jazz Clubban.
fde89f7a-8a34-4fa7-8bb7-3de0be83f36e

A zenészcsaládban született Byron fiatal éveiben zongorázni tanult, ám Louis Armstrong és Maurice André hatására autodidakta módon a trombitára tért át. A nagy jazz-zenészek példáját követve fiatal éveit utazással töltötte, afrikai és ázsiai barangolásai alkalmával sokat játszott közösen helyi zenészekkel. Ebből az időszakból táplálkozik egyik legsikeresebb, a jövőbe mutató, a free jazz és a marokkói népzene elemeit vegyítő Meeting Ground című lemeze. Játékstílusát rendkívüli sokszínűség jellemzi, zenéjében egyaránt fellelhetőek a funk, a swing és az új zenei áramlatok ismertetőjegyei. Bryon Wallen egyike a valaha élt leginnovatívabb, legizgalmasabb és legeredetibb trombitásoknak. A világszerte elismert brit zenész először látogat Magyarországra, hogy az afrikai és indonéziai tradicionális zene elemeit integráló kompozícióival elkápráztassa a hazai közönséget.

(2008. október 24. 21:00 Budapest Jazz Club (Budapest) – Byron Wallen (trombita), Cseke Gábor (zongora), Hárs Viktor (bőgő), Jeszenszky György (dob))