Gertrúd, Patrik

Brian Doerksen Budapesten

2008.10.21. 00:00

Programkereső

2008. október 21-én, Budapesten ad jótékonysági koncertet Brian Doerksen, napjaink egyik legismertebb keresztény dalszerző-énekese. A világhírű kanadai előadó a Golgota Gospel Kórus kíséretével lép színpadra, a koncert bevételét pedig két, fogyatékos gyermekeket nevelő intézménynek ajánlja fel.
5d7ccf2d-56f3-4f2c-a60d-14f2f8f0a8a0

Brian Doerksen gyermekkora óta vágyott arra, hogy zenéjében is kifejezhesse Istenbe vetett hitét. Évekig élt Európában: 27 évesen, fiatal zenészként érkezett Londonba; családjával egy belvárosi templomban kapott munkát, miután egy üzleti vállalkozás bukása folytán szinte mindenük elveszett. Brian zenészeket és dalszerzőket képzett és támogatott. Itt született meg közben Hungry című albuma, melyet a 2001-es év egyik legjobb keresztény albumának választottak; valamint első világhírűvé vált szerzeménye a "Come, now is the time to worship" (Jöjj, itt az idő, hogy dicsérd).

Kanadába visszatérve a két legnagyobb keresztény lemezkiadóval együttműködve (Vineyard, Integrity Music) Doerksen több mint 20 albumot jelentetett meg. Leghíresebb albuma, a You Shine 2002-ben látott napvilágot és került egyből a lemezeladási listák élmezejébe.

A dalszerző számos rangos elismerésben is részesült (2003-ban elnyerte az International Award díjat, melyet az amerikai Gospel Zenei Szövetség ítélt meg neki; két alkalommal is elnyerte az év legjobb keresztény albuma díjat a You shine és a Today lemezekért, valamint az év férfi énekese díjjal is megjutalmazták.)

Az énekes feleségével közösen hat gyermeket nevel. Két fiúgyermekük - Isaiah és Benjamin is - a Down kórhoz hasonló, súlyos kromoszóma betegségben szenved.

(2008. október 21. 19:30 XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata Művelődési Központ (Budapest) - Brian Doerksen (gitár) és a Golgota Gospel-kórus jótékonysági koncertje a Baptista Szeretetszolgálat intézményeinek javára)