Gertrúd, Patrik

Ferenczi félnyolcvan!

2008.10.21. 00:00

Programkereső

A szájharmonika mestere, napjaink egyik legtehetségesebb, legimprovizatívabb muzsikusa, Ferenczi György november 5-én, szerdán az Új Színházban tartja 40. születésnapi koncertjét.
e7951feb-3339-4617-b8f9-210247ff1248

A rendhagyó, mindenképpen szórakoztatónak és vidámnak ígérkező estén a vendégként meghívott színészek, Gryllus Dorka és Keszég László vívnak szerelmi párviadalt, a szájharmonika virtuóz és zenekara, a Rackajam tagjai párbajsegédekként tűnnek fel a színen. Közreműködik még a népszerű Csík zenekar (Ferenczi Gyuriékkal közös zenei blokkjuk ezúttal debütál), valamint a győri és mosonmagyaróvári zenészekből álló Colombre. A koncert érdekessége még, hogy az együttes semmilyen hangosítást nem használ, a hangszerek akusztikusan szólalnak meg.

A 40. születésnap mottója: végre! Ez a különleges este nem a múlttal foglalkozik, hanem, mint azt Ferenczitől már megszokhattuk, a jövővel! A zenekar mindenhol szeret muzsikálni a szabadtéri fesztiváloktól kezdve a templomokig. Az utóbbi 5 évet kőkeményen végig dolgozták, és most az Új Színházban vizsgáznak a finom, szórakoztató muzsikálásból. A szolíd hangerő lehetőséget nyújt hősünknek a rá jellemző erősen önironikus humor kiteljesítésére.

(2008. november 5. 20:00 Új Színház (Budapest) – Félnyolcvan! - Ferenczi György40 éves születésnapi koncertje; km.: Ferenczi György, Rackajam zenekar, Colombre zenekar, Takáts Eszter, Gryllus Dorka, Keszég László, Ungvári István, Lukácsy Katalin, Csík zenekar, Pál István Szalonna)