József, Bánk

Fábián Juli és Harcsa Veronika a Budapest Jazz Clubban

2008.11.04. 00:00

Programkereső

A hétvégén két fiatal jazzénekesnő veszik birtokába a Budapest Jazz Club színpadát: péntek este Fábián Juli és Sárik Péter Duóját hallhatjuk, szombat este pedig a Harcsa Veronika Quartet zenél.
a11a449d-f911-4622-acc0-1a0a1a567ed0

Fábián Juli zenei pályafutása a hazai jazz életben nem is lehetett volna gyorsabb és gördülékenyebb. 2007-ben és 2008-ban is a legnevesebb európai énekverseny, a Shure Montreux Voice Competition döntőse volt itthon pedig már számos zenekar állandó tagja volt: Soft Jazz Band, Erik Sumo Band, Jazzjet, Barabás Lőrinc Eklektric, Just In Time, Fábián Juli Jazz Riff, de vendégként is számos elismert hazai együttessel dolgozik rendszeresen: Gyárfás István Trió, Coolmen Trió, Budapest Jazz Orchestra, Freestyle Chamber Orchestra, Jazzsteps. Olyan élvonalbeli zenészekkel játszott együtt, mint Gyárfás István, Tommy Vig, Berkes Balázs, Nagy János, Regős István, Fekete-Kovács Kornél, Oláh Szabolcs, Kollmann Gábor, péntek este kilenckor pedig az Emerton díjas kiváló zongorista, Sárik Péter kíséri.

Szombaton a fiatal generáció egyik legkiemelkedőbb egyénisége, Harcsa Veronika énekesnő lép fel. A kivételes énekesnő egyéni hangját felfedezve olyan jazz- és könnyűzenei formációkba hívták vendégeskedni, mint a Freestyle Chamber Orchestra, a Pannon Allstars Ska Orchestra, a Budapest Jazz Orchestra, vagy a Colorstar. Saját kvartettjét 2005-ben alapította, a sztenderdek magával ragadó előadása után mára saját szerzemények is a repertoárra kerültek, nem is akármilyen fogadtatással. Tehetségét a Budapest Jazz Clubban a november 8-i koncert után legközelebb december 6-án, Blaho Attila zongorajátéka mellett csodálhatjuk meg.

(2008. november 7. 21:00 Budapest Jazz Club (Budapest) Fábián Juli – Sárik Péter Duó; november 8. 21:00 Harcsa Veronika Quartet; tagjai: Harcsa Veronika (ének), Blaho Attila (zongora), Oláh Zoltán (bőgő), Majtényi Bálint (dobok))