József, Bánk

Jojo Mayer és a Depart

2008.11.04. 00:00

Programkereső

November 6-án az A38-on a dobmágus virtuóz triója elektronikus hangzással és az alpesi folkban és a New York belvárosában honos mámoros dallamokkal várja a kortárs jazzre nyitott közönséget.
89251aeb-1923-4d68-a0aa-239bd61d3da8

Jojo Mayer dobos már kétévesen (!) saját dobfelszerelésén játszott, de első nyilvános fellépésére egészen hároméves koráig kellett várni. A svájci születésű dobos a New York-i underground szcénát erősíti, de turnéi alkalmával az európai kortárs jazz világában is ismerős, különösen Depart nevű formációjának köszönhetően. Legújabb projektjében akusztikus dobon játssza el a legvadabb jungle ritmusokra jellemző a programozott dobokat, olyan társakkal, mint Harry Sokal, aki a legendás Vienna Art Orchestra vezető szaxofonosaként működött, és 2005-ben az Év Zenésze lett Ausztriában. Heiri Känzig pedig a Blue Note kiadó művésze, egész Európa-szerte rengeteg meghívásnak tett eleget a Tien Shan-Swiss project basszusgitárosaként és frontembereként. 2005-ben, Zürichben az év zeneszerzője címmel ajándékozták meg. A Power Trio virtuóz szólistái izgalmas ritmusok és magával ragadó dallamok kirobbanó elegyét játsszák: koncertjeiken bőségesen ellátják a közönséget expresszív, kihívóan professzionális szólóikkal, és briliáns összjátékukkal egyaránt. A fejünk búbjától a lábfejünkig garantáltan a hatása alá kerülünk.

(2008. november 6, 20:00 A38 (Budapest) – Depart; tagjai: Harry Sokal (szaxofon), Heiri Känzig (basszusgitár), Jojo Mayer (dob))