Gábor, Karina, Ders

Őrült New Orleans-i rezesbanda Mannheimből

2008.11.07. 00:00

Programkereső

November 30-án a New Orleans-i vudu-blues legnagyobb európai képviselője látogat az A38 Hajóra. A Mardi Gras.bb, azaz brass band átütő energiával idézi meg a New Orleans-i, nyers, recsegős-ropogós, kissé pszichedelikus blues-jazz hangzást.
d20b997d-8273-41d0-a9b8-e2382ba27eab

Ha a világ összes hurrikánja egyszerre rontana New Orleansra, a Mardi Gras, a legendás húshagyókeddi fesztivál szelleme akkor sem tűnne el a földről. Többek között azért, mert Németországban létezik egy zenekar, a két eszelős vudu-guru, Doc Wentz és Reverend Krug vezetésével. A Mardi Gras.bb Magyarországon is tartott már pár sokkoló erejű és lendületű koncertet, többek között a Sziget világzenei színpadán és az A38 Hajón is nézőtérbe döngölte közönségét áradó muzsikájával. A legutóbbi fellépés óta alaposan kicserélődőtt zenekari tagság két stabil alakja, a kihajtott galléros gitáros Wenz és a cilinderes, nyaka körül tekergőző monumentális szuzafonról messziről felismerhető Krug elemi lendülettel dolgozik. Saját szólóprojektjeik mellett lankadatlanul tolják a Mardi Gras.bb szekerét, az együttes szeptemberben jelentette meg új, My Private Hadron című lemezét.

(2008. november 30. 20:00 A38 (Budapest) – Mardi Gras.bb; tagjai: Doktor Wenz (ének, gitár, zongora, tamburin), Reverend Krug (bőgő, basszusgitár, szuzafon), Javier De La Poza (dob, ütősök), Robert Solomon, Johannes Goltz, Max von Einem (pozan), Chris Bishop, Florian Wehse, Manuel Hilleke (trombita), Andi Pompe, Mathias Demmer, Viktor Wolf (szaxofon, klarinét), Hans Martin Eberhart (szaxofon))