József, Bánk

Wekerle 100

2008.11.14. 00:00

Programkereső

2008-ban ünneplik a Wekerle-telep centenáriumát: éppen száz évvel ezelőtt, 1908-ban fogadták el ugyanis a törvényt, amely létesítéséről határozott. E jeles évfordulóhoz a Wekerlei Társaskör Kulturális Egyesület eseménysorozatot szervezett, melynek ünnepi koncertjére november 14-én, Wekerle Sándor születésnapján kerül sor a Magyar Színházban.
1396530d-3b88-4725-9f93-d0bf5191f58e

Az eseményhez méltó programsorozat létrehozása érdekében az önkormányzat és kispesti civil szervezetek fogtak össze. A munkában részt vevő civil szervezetek: Wekerlei Társaskör Egyesület, a Magyar Kollégium Kulturális Egyesület, a Wekerlei Futóklub, a római katolikus és a református egyház, valamint a Wekerlei Önkéntesek Köre. Budapest Főváros XIX. kerület, Kispest Önkormányzatának intézményei: Polgármesteri Hivatal, Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház, Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény, Vígadó Galéria – Nagy Balogh János Kiállítóterem, Wekerlei Gyermekház.

A 14-i, centenáriumi ünnepi műsor nemcsak ennek a napnak, de az egész éves programnak, a Wekerle Centenáriumnak is tetőpontja lesz. A Magyar Színházban rendezett esemény főtémája a hazaszeretet lesz, a kötődés a szülőföldhöz, a lakóhelyhez. A műsorban egyrészt wekerlei művészek (Auksz Éva, Jakab Csaba, a Wekerle-telepi Szent József kórus Kaposi Gergely karnagy vezetésével, a Sziporka gyermek-néptáncegyüttes), másrészt a Wekerlei Társaskör szerteágazó határon túli kapcsolatainak megfelelően külhoni előadók (Ghymes Együttes – Felvidék, Credo együttes – Kárpátalja, Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes – Erdély) szerepelnek. A programban közreműködik a Magyar Szimfonikus Zenekar.

(2008. november 14. Magyar Színház (Budapest) 19:00 – Wekerle 100 – ünnepi műsor; km.: Kisgéczi Bence, Sziporka gyermek-néptáncegyüttes, Wekerle-telepi Szent József Kórus, Rózsa Gerda, Bella Máté, Pászto-Rock Társulat, Credo Együttes, Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, Ghymes Együttes Weiner: Divertimento; Somogyvári Rudolf filmetűdje; Wekerle Sándor: Pipámhoz; Beethoven: Örömóda)