Gábor, Karina, Ders

Új lemez Harcsa Veronikától

2008.11.20. 00:00

Programkereső

A fiatal jazzénekesnő muzikalitása és kreativitása máris a harmadik albumhoz vezetett: a Red Baggage című lemez bemutatójára november 27-én kerül sor az A38-on.
5c8b7a2b-98bf-4917-af37-54948e5510f7

Harcsa Veronika alig tíz hónappal a hamar aranylemezzé vált You Don’t Know It’s You után újabb albumot készített: tizenhárom új szerzeményében továbbra is a jazz dominál, de a pop elemeit sem nélkülözi. A zenekar felállása nem változott, Oláh Zoltán nagybőgőn, Blaho Attila zongorán játszik, Majtényi Bálint pedig dobol a lemezen, amelyen egyaránt találhatunk hétperces improvizálós jazzdalt és teljesen puritán akusztikus balladát hangszeres szólók nélkül, rockosan szenvedélyes feminista-himnuszt és merengő szerelmes dalokat, soul-zenét idéző fúvóskórust és modern effektekkel felismerhetetlenné tett elektromos gitárt, a lassan állandó taggá váló Gyémánt Bálint sziporkázó előadásában; swinget, drum and bass és reggae-ritmusképletet.

A november 27-i lemezbemutató koncert vendége az SG5 néven is ismert Subicz Gábor Quintet. A szakmai berkekben már most Fekete-Kovács Kornél méltó utódjának kikiáltott trombitás-zenekarvezető az mr3 Bartók jazztrombitaverseny 3. helyezettje, különdíjasa és közönségdíjasa, a Pannonia Allstars Ska Orchestra oszlopa és fúvós szólamainak hangszerelője. Idén nyáron végre saját csapatot alapított, pszichedelikus, koszos jazz-funkot játszik, de bátran nyúl bármilyen területre, a jelenlegi kompozíciókban egyformán találunk dubot, drum and bass-t, hiphopot és nujazzt.

(2008. november 27. 20:00 A38 (Budapest) – Harcsa Veronika lemezbemutató koncertje; km.: SG5 (tagjai: Subicz Gábor/trombita, Lukács Gábor/szaxofon, Benkő Dávid/billentyűs hangszerek, Feke Zsolt/nagybőgő, basszusgitár, Mihalik Ábel/dob); Harcsa Veronika Quartet (tagjai: Harcsa Veronika/ének, Blaho Attila/zongora, Majtényi Balázs/dob, Oláh Zoltán/nagybőgő))