Beáta, Izolda, Lea

Semmicske énekek őrzik az időt

2008.11.22. 00:00

Programkereső

Bognár Szilvia nagyszabású lemezbemutató koncertre készül december 3-án este nyolckor a Millenáris Fogadó színpadán. Az eMeRTon-díjas énekesnőnek 2006-ban jelent meg első albuma Ének őrzi az időt címmel, amelynek folytatása az újabb őszinte dalokat egybe gyűjtő Semmicske énekek.
5266bbab-2bda-42cb-a4fe-92b8b31a1ee2

Bognár Szilvia nevével már számtalan helyen találkozhattunk, az Anima Sound System zenekartól kezdve a Makámon át a Szájról Szájra produkcióig, pályafutását egy sor kiváló lemezen való közreműködés és több rangos szakmai díj fémjelzi. A népdaltémára írt kompozíciók színpadra állítása különösen fontos az énekesnő számára, dalaival a hallgató számára a hagyományos paraszti kultúra titkait tárja fel, kincseit pedig szeretné megőrizni és a mai kor emberéhez közelebb hozni.

Az adventi időszak első hetében sorra kerülő koncerten ”semmicske énekek” szólalnak majd meg a barátság fontosságáról, a rokonság dicséretéről és a szerelem ezerarcúságáról. Szilvi ezt már nemcsak magyar népdalokkal fejezi ki, hanem bolgár, csuvas, és cseremisz népek zenei nyelvén. A koncerten vendége lesz a népzene és a world music másik két kiemelkedő énekese: Herczku Ágnes és Szalóki Ági.