Beáta, Izolda, Lea

Csepregi, az örökifjú ötvenes

2008.11.24. 00:00

Programkereső

Csepregi Gyula évtizedek óta az egyik legkeresettebb magyar szaxofonos, aki nagyszabású koncerttel készül megünnepelni ötvenedik születésnapját. A big band jazztől (Swing Ladies Hungary), a fúziós jazzen át (In Line) a modern acid jazzig (Csepregi Hip-Bop) a legkülönfélébb stílusokban jártas muzsikus ez alkalommal is tanúbizonyságát adja sokoldalúságának.
46064125-841a-4cb4-8b8c-99c6f741bf76

A születésnapos főhős és barátai, a magyar jazzélet sztárjai mellett az ünnepi hangversenyen színpadra lép a 2001 óta nemzetközi viszonylatban is sikert sikerre halmozó, öttagú Fool Moon vokálegyüttes, a hangszerük mestereiként és kiváló zenepedagógusként is ismert Saxprofessors, a nemrég új lemezzel jelentkezett Csepregi-Rátonyi Duó és egy ritka színfoltot jelentő csapat, a Baptista Harangzenekar. Csepregi produkciójához csatlakozva mindnyájan megmutatják, milyen különleges viszonyuk az improvizatív zenéhez.

(2008. december 8. 19:30 Művészetek Palotája – Fesztivál Színház (Budapest) - "Csepregi 50" − Csepregi Gyula és zenészbarátai; km.: Magyar Jazz Quartet (tagjai: Csepregi Gyula/tenor- és szopránszaxofon, Szakcsi Lakatos Béla/zongora, Vasvári Pál/basszusgitár, Szende Gábor/dob), Saxprofessors (tagjai: Csepregi Gyula/tenor- és szopránszaxofon, Majtényi Csillla/baritonszaxofon, Makovics Dénes/altszaxofon, Balogh József/altszaxofon), Rátonyi-Csepregi Duó (tagjai: Csepregi Gyula/tenorszaxofon, Rátonyi Róbert/zongora), Fool Moon Vokálegyüttes (tagjai: Czutor Ignác, Molnár Gábor, Rácz Gergő/tenor, Wodala Barnabás/bariton, Németh Miklós/basszus), Baptista Harangzenekar (műv. vez.: Mátyus Elvira); műv. vez.: Zsoldos Béla; Hétfő Esti Jazz a Cadillac-kel)