Klaudia

Lakatos Róbert és a Rév új lemezét mutatja be

2008.11.24. 00:00

Programkereső

Komáromban (Komárno) újra Rév Fesztivál lesz a hétvégén, amely záróakkordjaként, november 29-én, 18.00 órai kezdettel tartja új lemezbemutató koncertjét Lakatos Róbert és a Rév Zenekar.
144fa804-e7dc-41bf-a6d9-e4b0870b8684

”Brácsaművészként járom a világot, miközben ugyanolyan szívesen muzsikálok a falusi zenészektől tanult stílusban is. Hosszú ideig töprengtem azon, vajon mi is vagyok valójában: komolyzenész vagy népzenész? Ma már tudom a választ: egyszerűen csak ZENÉSZ vagyok, aki szereti a szép muzsikát. Számomra ugyanolyan örömet okoz egy hajnali a híres kalotaszegi prímás Fodor Sándor ”Neti” előadásában, mint egy Bach szóló szonáta Isaac Sterntől.” – Lakatos Róbert

A kiváló zenészekből álló formáció új hanghordozójának anyagát mutatja be névadó létesítménye, a RÉV-Magyar Kultúra Háza szomszédságában lévő Tiszti Pavilonban. Ahogy tőlük azt már megszokhattuk, valódi zenei csemegék szerepelnek majd az aznap esti menüben. A népzenei alapokra épített eredeti darabokat egyszer autentikus hangzásukban, máskor klasszikus felfogásban, megint máskor jazzes improvizációkkal átszőve adja elő a 2005 óta koncertező, egyre jobban összecsiszolódott, “válogatott” zenészcsapat. A koncertet 21.00 órától táncház követi.