Sándor, Ede

Blue Note Trip

2008.11.29. 00:00

Programkereső

Remeknek ígérkező sorozat kezdődik decemberben az A38 Hajón. Havonta egyszer a patinás amszterdami Melkweg klubestje, a Blue Note Trip kerül megrendezésre: a kitűnő holland DJ és producer, DJ Maestro látogat Budapestre hónapról hónapra, hogy bemutassa, miféle táncos kincseket talált és értelmezett újra a Blue Note kiadó feneketlen archívumában.
796444cb-b25d-4e53-afa1-8f73f23bc650

Az egyetemes jazztörténet egyik legfontosabb kiadója, a Blue Note sosem arról volt híres, hogy nyugodtan ült volna a babérokon, unottan számolgatva a jogdíjdollárokat. Folyamatos megújulás, útkeresés és izgalmasnál izgalmasabb projektek jellemzik, Miles Davitől Ornette Colemanig, Cannonball Adderley-től Norah Jones-ig mindenki megfordult itt legalább egy lemez erejéig. Az izgalmas kezdeményezések legutóbbi példája a Blue Note Trip című mixsorozat, amelyet - a Jazzanova mellett - DJ Maestro neve fémjelez. A holland mester szabad kezet kapott - és szabad bejárást a Blue Note példátlan archívumába. Innen szemezget immár négy lemez óta, és alakítja a jazz-klasszikusokat pörgős táncparkett-slágerekké. DJ Maestro visszaviszi a jazzt oda, ahonnan az elindult: a tánctermek füstös világába. Ebben most kitűnő muzsikusok, többek között a Barabás Lőrinc Eklektric tagjai lesznek segítségére.

A Blue Note Trip a decemberi kezdés után legközelebb január 17-én érkezik ismét az A38 Hajóra.

(2008. december 6. A38 Hajó (Budapest) 22:00 - Blue Note Trip - Where Dance Meets Jazz: DJ Maestro (NL) feat Barabás Lőrinc Eklektric, Rik Mol (NL), Sven Figee (NL)