Klaudia

A jazz jótékony hatása a Bohémektől

2008.12.08. 00:00

Programkereső

A Bohém Ragtime Jazz Band jótékonysági koncertjén legújabb lemezét is bemutatja: december 9-én a kecskeméti Erdei Ferenc Kulturális Központban, 11-én pedig a budapesti Kulteában találkozhatunk velük.
b5fb2271-7047-41cd-96cc-942679ae46d5

A Bohém Ragtime Jazz Band karácsony előtt már hagyományosan jótékonysági koncertet ad egy arra érdemes szervezet javára. Idén rendhagyó módon, internetes szavazással történt a kedvezményezett szervezet kiválasztása. Ősz elején 5 nap alatt több mint 3000 szavazat érkezett, s ennek eredményeképpen december 9-én este hétkor Kecskeméten az Erdei Ferenc Kulturális Központban az Autista Gyermekekért Egyesület javára játszanak a Bohémek, négy másik kecskeméti formációval (Grapevine Show Dance Club, Penge Benge Jug Band, Classic Chamber Brass, Kecskemét Jazz Orchestra) együtt, a koncert teljes bevételét az autistáknak ajánlva fel. A fellépés egyben lemezbemutató is, hiszen aznap jelenik meg a legújabb Bohém-CD, amelyen a közel negyedszázados eMeRTon-díjas zenekar világhírű ausztrál és német vendégművészekkel játszik együtt. A CD anyagát a fővárosban is bemutatják, december 11-én, csütörtök este nyolckor nemrég indult budapesti klubjukban, a Kulteában, a Bazilika mellett lépnek fel.

(December 9. 19:00 Erdei Ferenc Kulturális Központ (Kecskemét); december 11. 20:00 Kultea (Budapest) – Bohém Ragtime Jazz Band)