Gábor, Karina, Ders

Új lemez a Söndörgőtől

2008.12.09. 00:00

Programkereső

Söndörgő & Ferus Mustafov in concert címmel megjelent a Söndörgő Együttes harmadik lemeze. Az új kiadványon a legendás makedón fúvós, Ferus Mustafov és Herczku Ágnes népdalénekes is közreműködik.
b8b02eff-af97-473e-9353-a0bfb932a4e8

A Söndörgő Együttes 1995 óta, immáron tizennegyedik éve foglalkozik a délszláv népek és a Balkán népzenei hagyományaival. Sikerrel szerepeltek már számos magyarországi és külföldi fesztiválon, koncertteremben. Mára az együttes a magyarországi délszláv népzene egyik legjelesebb képviselőjének, utazó nagykövetének számít, amit itthon és Szerbiában is több versenyen való sikeres szereplés és díj fémjelez.

Legújabb lemezükre egy élő legendát, a makedón Ferus Mustafovot kérték fel vendégszereplésre, aki az egész Balkán egyik legismertebb klarinétos és szaxofonos szólistája. A kiadványt a 2007-es év közös koncertfelvételeinek anyagából készítették (SargFabrik – Bécs; Sziget Fesztivál Világzenei Nagyszínpad – Budapest; Queen Elizabeth Hall – London; Balkán Világzenei Fesztivál – Pécs). A lemez a makedón cigányzenei hagyomány máig is élő, csodálatosan gazdag dallamvilágát járja körül, a stílus legnagyobb zenész egyéniségének játékával, és Herczku Ágnes különleges hangjával fűszerezve.