Etelka, Aletta

Képzett társítások – AEGON-estek a Nemzetiben

2009.01.12. 00:00

Programkereső

A Képzett társítások – AEGON-estek című irodalmi-művészeti sorozat az idei évadtól átköltözött a Nemzeti Színházba, ahol továbbra is a magyar művészeti élet kiválóságai lesznek Alföldi Róbert vendégei. Legközelebb január 29-én találkozhatunk a magyarországi művészeti élet jelentős alkotóival és előadóival.
448a9dea-bbc0-47c4-97c2-3eccde66f1a7

Ezúttal Parti Nagy Lajos íróval, költővel és Banga Ferenc grafikussal beszélget a színész, rendező Alföldi Róbert. A beszélgetésre, felolvasásra, olykor képek bemutatására és vetítésre épülő, a műfaji határokat átlépő esteken mindig hangsúlyos a zene, hiszen a meghívott zenészek kreatív módon reagálnak mindarra, ami az esten elhangzik vagy látható. A január 29-i esten Lukács Miklós (cimbalom) gondoskodik a zenei élményről.

Kérdésünk: Ki az a kortárs zeneszerző, akinek cimbalomra írott művei is vannak, s ezeket Lukács Miklós előadásában hallhattuk már? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen két szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer az estre.