Béla

Pocsai Kriszta a Budapest Jazz Clubban

2009.02.10. 00:00

Programkereső

Az egyik legkiválóbb hazai jazzénekesnő hozza el trióját a Budapest Jazz Clubba február 12-én, csütörtök este kilenckor. Pocsai Kriszta egészen eredeti hangja ismerős lehet a Magyar Rádió műsoraiból, de zongora- és bőgőkísérettel az igazi!
e0b8a08b-b386-478a-ae65-6cc30d2fcc22

Pocsai Kriszta a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolát klasszikus zongora szakon végezte el, 1998-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszékén jazzének szakon diplomázott. Azóta az ország különböző pontjain lévő városok művészeti, illetve zeneművészeti iskoláiban tanít jazzéneket. Tíz évig vezette a Magyar Rádió jazzműsorait, közben számos hazai könnyűzenei lemezen szerepelt vokalistaként, a pop és a funk stílusokban tett kirándulásainak eredménye az a három album, melyen szerzőként és főként szövegíróként működött közre. Sokan a legszebb hangú hazai jazzénekesnőként aposztrofálják. Triójában két kiváló zenésztársa, Cseke Gábor zongorista és Barcza-Horváth József bőgős kíséri.

(2009. február 12. 21:00 Budapest Jazz Club (Budapest) – Pocsai Kriszta Trió; tagjai: Pocsai Kriszta (ének), Cseke Gábor (zongora), Barcza-Horváth József (bőgő))