Sándor, Ede

Vissza Hozzád

2009.02.12. 00:00

Programkereső

Váczi Eszter nevét nem csak a jazzrajongók ismerik, hiszen számos műfajban és produkcióban bizonyított. Legújabb felvételén a gyökerekhez tért vissza, akusztikus jazzkvartettjének Vissza Hozzád című lemeze február 14-én kerül a boltokba.
a0b51808-53be-4039-a019-954331cd5834

A Geszti Péter alapította Jazz+Az-nak köszönhetően különleges hangjával a populárisabb műfajok kedvelőinek körében is népszerű előadó lett. Beryvel készített Egyedül című duettje egy évig állt a rádiós játszási listák élén, mindezek mellett a funky-sabb acid-jazzt játszó Szörp zenekarral több teltházas koncertet is adott.

A Váczi Eszter Quartet 2002-es megalakulása óta a számtalan közös koncert és turnék élményeinek hatására rengeteg különféle dal született. 2009-ben a zenekar tagjai elérkezettnek látták az időt egy nagylemez elkészítéséhez, ami Vissza Hozzád címmel jelent meg a Tom-Tom Records gondozásában. Ezzel Eszter régi vágya teljesült: akusztikus jazzt énekel klasszikus jazztrió kísérettel saját, önálló lemezén.

A lemezre és a produkcióhoz a műfaj kiválóságait sikerült egy csapattá kovácsolnia: a dalok szerzője, hangszerelője régi kollégája, Gátos Iván (zongora), Gátos Bálint basszusgitáron, Mike Zsolt pedig dobokon kíséri.

A vokális jazzkiadvány különlegessége, hogy kizárólag saját szerzeményeket tartalmaz, amelyek magyar nyelven, Váczi Eszter saját dalszövegeivel szólalnak meg. Az énekesnő a dalokban elénekelt mondanivalójával egy különleges világba kalauzolja a hallgatót, feltárva minden létező árnyalatát érzelmeinek és legbelső titkainak. A szövegeken keresztül maga a hallgató is visszatérhet saját, rejtett érzelmi világába, ami nem titkolt célja volt az énekesnőnek a szövegíráskor.

A lemezen 11 dal hallható, többségében Gátos Iván szerzeményei, egy dalt pedig Dés László írt Hóesés címmel. A kvartett tagjai mellet a szakma számos kiváló zenésze is közreműködött a felvételeken: Dés László (szaxofon), Weisz Nándor (vibrafon), Mester Dániel, Weisz Gábor (szaxofon), Schneider Zoltán, Fehér Géza, Tóth Gyula (gitár).